Preview Mode Links will not work in preview mode

Enneagrammet Next Level podcast


Velkommen til podcasten Enneagrammet Next Level. Den er produceret af THINK ABOUT IT (klik her for at læse mere) med Flemming Christensen som specialist i Enneagrammet.

Hvis du vil lære at finde din type i Enneagrammet, kan du anvende Enneagram Testen udviklet af THINK ABOUT IT. Mere end 150.000 brugere har anvendt testen til at finde sin type med og dermed blive klogere på sig selv og andre. (klik her for at tage en gratis test).

 

Oct 6, 2023

Hvordan kan vi bruge Enneagrammet til at skabe ethverdagsfundament i det gode lederskab og det gode team- og gruppearbejde, hvor vi respekterer hinandens forskelligheder og bruger vores talenter?

En arbejdsgruppe løser opgaver, der er forholdsvis forudsigelige. Der er en leder, som har succes på grund af sin personlighed og Enneagramtype. 

Et team er anderledes. Her er tingene knap så forudsigelige. Vi bruger teams til at håndtere, når der er forandringer.  Når tingene er komplekse. Når organisationen forandrer sig, og vi skal udvikle nye processer eller værktøjer eller produkter.   

Teamet skal være lærerne og nysgerrige og skabe og drifte samtidig.

Det kræver noget mere af den enkelte teamdeltager på den menneskelige faglige konto. Der er nogle andre ting, vi skal kunne, end i en arbejdsgruppe.

Når vi er et team, får vi succes ved at sætte os selv en lille bitte smule til side. Man kan sige, at lederen får succes på trods af sin personlighed, eller på trods af sin Enneagramtype, når vi arbejder med teams. 

Så det at være leder af en arbejdsgruppe, som lige pludselig med fordel kunne udvikles til at være et team, kræver altså også noget af lederen. Og lederen skal være både selvbevidst og kunne arbejde med nærvær og relationer. 

Denne anden episode i serien om Enneagrammet på arbejdspladsen sætter fokus på Enneagrammet i teamarbejde. 

Her uddyber Flemming Christensen desuden forskellen på arbejdsgrupper og teams, som er afgørende for, hvordan din type kommer i spil. 

 

Se Enneagramkurser:

https://thinkaboutit.nemtilmeld.dk/