Preview Mode Links will not work in preview mode

Enneagrammet Next Level podcast


Velkommen til podcasten Enneagrammet Next Level. Den er produceret af THINK ABOUT IT (klik her for at læse mere) med Flemming Christensen som specialist i Enneagrammet.

Hvis du vil lære at finde din type i Enneagrammet, kan du anvende Enneagram Testen udviklet af THINK ABOUT IT. Mere end 150.000 brugere har anvendt testen til at finde sin type med og dermed blive klogere på sig selv og andre. (klik her for at tage en gratis test).

 

Sep 28, 2023

Hvordan håndterer vi hverdagen, når den bliver kompleks og uforudsigelig?
Og hvordan anvender vi Enneagrammet, når vi går på arbejde?

Dette er første episode i en miniserie, hvor Flemming Christensen dykker ned i ledelse, samarbejde, kommunikation og konfliktløsning, feedback, læring og forandring.

Denne episode er særlig interessant, hvis du har ledelsesansvar.  God ledelse handler om at skabe de rigtige resultater sammen med sit team og sørge for, at kunderne og medarbejderne er glade.

Her skal man sikre virksomheden på lang sigt. Ledelse handler om at forstå omverdenen,  at lytte til hvad der sker i markedet, tendenser der er. 

Managers instruerer og sørger for kvalitetskontrol, hvor ledere mere guider og inviterer til autonomi. Hvis du er i rollen, eller overvejer en rolle som leder, er det vigtigt at undersøge,  hvor meget management, og ledelse der skal laves. 

Det er to meget forskellige kompetence domæner, der skal indtrædes i.  Som manager skal jeg træne mine kompetencer til at komme imod med opgaver sammen med mit team.  Jeg skal motivere til de gode resultater og optimere arbejdsglæden.

Ledelsen skal fokusere på at spotte talenter,  udvikle dem og forstå omverdenen,  lægge strategier og skabe en oplevelse af mening, sammenhold og værdiskabelse i organisationen.

Hvordan kommer Enneagrammet ind i ledelsen? 

Flemming Christensen tror, at man opnår succes som manager på grund af sin personlighed, altså på grund af sin Enneagram-type.

Hvor man opnår succes som leder på trods af sin personlighed,  altså på trods af sin Enneagram type, som beskriver en række menneskelige talenter, som vi alle har udviklet, fordi vi gerne vil være trygge og komfortable.  

I episoden kommer han med konkrete eksempler. 

 

Enneagramkurser

https://thinkaboutit.nemtilmeld.dk/